alapítva 1924

Krakkóban jártunk

Egyen-pólóban a szobornál

A Tiszaföldvári Férfikórus június 11-én részt vett a 7. Krakkói Nemzetközi Kórusversenyen.

Nagy várakozás előzte meg az utazást. A próbákon csak a versenyprogram, és a tervezett templomi koncertek dalait gyakoroltuk, csiszolgattuk karnagyunk útmutatásai szerint.

Utazásunk második napján egy ragyogó délelőtt, magyar nyelvű idegenvezetés mellett bejártuk Krakkó fő látványosságát a Vavelt-t, ismerkedtünk a város történelmével, legendáival. Ez alkalomból viseltük előszőr a Bunge Zrt. támogatásával készült, a kórus logójával ellátott egyen-pólónkat. Egy ebéd utáni sziesztát követően, a Szent Katherina templomban vettünk részt több kórussal egyetemben, egy megható, kora esti koncerten.

Szombaton a reggelit követően elindultunk a verseny színhelyére, egy nagy zenei iskola koncertközpontjába. Beéneklés és ráhangolódás után elérkezett a verseny nagy pillanata.

Négy kórusművet mutattunk be a zsűri és a közönség előtt. Magabiztosan, a sok gyakorlás alatt betanultak szerint adtuk elő a műveket. Kicsit meglepő volt, hogy az egyes művek után a közönség nem nyilváníthatta tetszését, csak az előadott négy mű után. De akkor a kórus levonulásáig folyamatos volt a taps. Ez annál inkább is örömteli volt, mert a közönség az addig szerepelt kórusok tagjaiból állt össze. Mondhatnánk, szakértő közönség előtt szerepeltünk. Karnagyunk rövid értékelése, és közös ebéd után készültünk az esti templomi koncertre, amelyre a Péter-Pál templomban került sor 21 óra után.

A gyönyörű helyszínen az eredetileg tervezett 7 kórusmű helyett – az idő hiánya miatt – csak 5 kórusművet mutathattunk be, amit a telt-házas közönség mindvégig elismerő tapssal, olykor hangos tetszésnyilvánítással jutalmazott. Koncert után még megnézhettük a csodásan kivilágított Vavelt.

Vasárnap, a terveknek megfelelően elindultunk Mielec városába, ahol Tiszaföldvár testvérvárosának Férfikórusával szándékoztunk felvenni a kapcsolatot. A fogadtatás rendkívül barátságos volt. A közös bemutatkozás után néhány dallal is bemutatkoztunk, majd átadtuk meghívónkat a férfikórus részére, augusztus 27-i rendezvényünkre. Az ismerkedés folytatódott a fehér asztal mellett, ebéd közben és után is.
A tervezett időben megköszöntük a barátságos fogadást és vendéglátást, majd elköszöntünk és indultunk haza. Az indulás pillanatában érkezett a hír: a zsűri sem férfikórus, sem a női kórus kategóriában nem hírdetett minősítést. Mindössze elismerő oklevelet kaptunk sikeres részvételünk emlékeként.
Összességében a küldetés sikeres volt. Minden vállalt feladatot teljesítettünk, sikeresen felvettük a kapcsolatot a mieleci férfikórussal, és mindenkit hazahoztunk épségben.

Köszönettel tartozunk támogatóinknak, akik anyagi segítsége nélkül ez a project nem valósulhatott volna meg.

A project támogatói: Szicsek Pálinkafőzde kft, Szicsek János ügyvezető igazgató, Cserkeszőlő Önkormányzta, Illési Sándor és neje, Erdős Hanna, Bunge Zrt.

Az utazás alatt készült képek a Galériában, a 2016 Krakkó albumban találhatóak, bár a képek rendezése és feltöltése még nem fejeződött be.

SG

Loading

Támogatóink

Fő támogatóink

Média támogatóink

Köszönjük adója 1%-át!

Köszönjük adója 1%-át!

Adószámunk: 18840272-1-16
Beszámolók
Hírlevél regisztráció
Ön is feliratkozhat a hírlevelekre:
Közelgő esemény
Most nincs közelgő esemény.
Nézz vissza legközelebb!