alapítva 1924

Véget ért a Férfikórus jubileumi hete.

Véget ért a Tiszaföldvári Férfikórus, szeptember 10-től 15-ig tartó jubileumi hete.

Szeptember 10-én a Fotókiállítás megnyitójával kezdődött a Férfikórus 95 éves évfordulójára rendezett jubileumi hét. A Fotókiállításon az alapítóktól a jelenig közel 700 fotó egyidejű kiállításával igyekeztünk bemutatni a Férfikórus történetét az Iparos Dalkörtől a mai Férfikórusig. A kiállítást bárki szabadon megtekinthette a Művelődési ház nyitvatartási ideje alatt, egészen szeptember 14-én 14 óráig.
A kiállítás egyik „ékköve” az a tabló volt, amelyik 1925 szeptemberében készült, a Daloskör zászlóavató ünnepének alkalmából. És érdekessége az a hatalmas kivetítő volt, amelyiken a kiállítás képei pörögtek más képekkel és videókkal együtt.
Az emlékkönyvbe beírt vélemények alapján mindenkinek nagyon tetszett a kiállítás, ami további gyűjtésre ösztönöz, a 100. évforduló felé menet. A kiállítás végeztével valamennyi képet átadtuk a múzeumnak további felhasználásra, archiválásra. Köszönet mindazoknak, akik összegyűjtött fényképeiket megosztották velünk, még tartalmasabbá téve a gyűjteményt. Külön köszönet Gere Péter történész-muzeológusnak, aki rendelkezésünkre bocsátotta a múzeumban fellelhető fotókat, kordokumentumokat, és értékes tanulmányainak közzétételével megnyitotta a rendezvényt. A megnyitón jelenlévők egyik ámulatból a másikba estek a rengeteg új információtól.

Szeptember 13.án, pénteken fogadtuk külhonból és Németországból érkezett meghívott vendégeinket a Homoki intézetben, ahol kölcsönös üdvözlések után, jó zene mellett, közös vacsoránál emlékeztünk a korábbi találkozásaink történéseire.

14-én a vendégek egy része (a Zetelakaiak) piacolni ment, mert az a legutóbb is nagy sikere volt a programnak. És ha már arra jártak, összejött egy flash-mob is, melynek keretében a Havas hegyek című székely népdalt énekeltük. Meglepetésünkre a nóta végeztével egy kisebb csapat vett körül bennünket, akik árusként szintén Székelyföldről, Korondról jöttek Tiszaföldvárra, a piacra. A flash-mobot a neten már több, mint 18 ezer ember látta és lájkolta. Piacolás után a vendég kórusok megtekintették a Fotókiállítást, majd helyszíni próbát tartottak, az esti koncert előtt.
Délután, 16 órakor kezdődött a Jubileumi koncert, ahol öt kórus műsora töltötte ki a közel háromórás műsoridőt. A nézőtér tele volt, újabb székeket kellett bevinni a nézőtérre.

Rövid köszöntők után megkezdődött a koncert, ahol az eddig megszokott menetrendhez képest, valamennyi meghívott kórussal külön-külön is énekeltünk egy egy művet, s a legvégén még egyet, a kórusban valaha éneklő, és a koncertre ellátogató dalostársainkkal.
A tetszésnyilvánítás most is vastapsban mutatkozott meg. A közönség olykor felállva tapsolt.
Koncert végén a vendégkórusok köszöntötték a 95 éves Férfikórus aktív tagjait.

Koncertet követően jólesett a séta a Kossuth Lajos Általános Iskola tornacsarnokába, ahol már terített asztal fogadta vendégeinket, egy közös vacsora erejéig. A finom ételek után jó muzsika mellett folyt a diskurzus és természetesen táncra is perdültünk hamarosan. A jó hangulatú mulatozás közel éjfélig tartott. Vasárnapra közös programot sikerült összeállítani, ami a kiadós reggeli után egy borospince „elfoglalásával” kezdődött. Illési Sándor cserkeszőlői támogatónk kalauzolása mellett folyt a borkostoló, ami után dalra is fakadtak vendégeink. A gyönyörűen felújított borospincében mindenki nagyon jól érezte magát. Észre sem vettük, de már is ebédidő lett. Az ebédet már a földvári Művelődési házban költöttük el.
A fantasztikus finomságok elfogyasztása után barátaink egy része haza indult. Búcsúzás közben olykor könnyesek lettek a szemek, de az újra találkozás reményében váltunk el.
Zetelakai és Gräfenbergi barátainkkal pedig részt vettünk egy templom túrán, a Martfűi Szent Tamás templomban, Kovácsik Antal diakónus vezetésével, majd közös éneklés után a bátrabbak és kevésbé fáradtak még a toronyba is fellátogattak, hogy megcsodálhassák a csodás panorámát.

A templomtúra után Zetelakai barátainktól búcsút vettünk, és ők is elindultak Székelyföld felé.

Gräfenbergi barátainkkal még eltöltöttünk néhány vidám hangulatú órát, egy fantasztikus vacsora mellett, és hétfőn reggel búcsúztunk tőlük – ugyancsak könnyes szemekkel.

Végül, de nem utolsó sorban megköszönjük minden támogatónknak, hogy pénz és természetbeni adományaikkal segítették rendezvényünket sikerre vinni.

Támogatóink: Cserkeszőlő Önkormányzata, Illési Sándor, Beliczai László, Rákosi György, BUNGE Zrt., Sipos Gáborné, Kollár János, Csontos Gyula -Égbolt kft, Molnár János – MÖSZE kft, Farkas és Társai kft, Varga Sándor, Busi és Dorogi kft, Tóth Ferenc, Hegyes Bertalan – Terasz cukrászda Cibakháza, a Városi Művelődési Ház igazgatója és dolgozói, Nádi István, Gere Péter történész, Papp Zsuzsanna Italdiszkont áruháza, Szőlősi Jánosné, Halász István, Major Csaba, Szicsek János – Szicsek Pálinkafőzde, Barcza Gábor, Muzsai János, és Néposz Gyula, önkormányzati képviselők, Talmácsi Krisztián – Talmácsi Cukrászda Kunszentmárton, Földvár Sütő kft, Pedagógus Női Kar, és az Önkormányzat KHT munkatársai.

A jubileumi hétről készült képeket és videókat Facebook oldalunkon lehet megtekinteni. Néhány kép ízelítőül.

A

 

 

 

 

Támogatóink

Fő támogatóink

Média támogatóink

Köszönjük adója 1%-át!

Köszönjük adója 1%-át!

Adószámunk: 18840272-1-16
Beszámolók
Hírlevél regisztráció
Ön is feliratkozhat a hírlevelekre:
Közelgő események