alapítva 1924

Jubileumi Kórushangverseny

Tudósítás a hangversenyről

A 90 éves évforduló tiszteletére rendezett Nemzetközi kórushangverseny nagy érdeklődés mellett zajlott, a belterületi református templomban. Már a kezdés előtt szép számmal gyülekezett a zeneszerető közönség, és meghívott vendégeink.

A műsort Bene Ferenc egyesületi elnök nyitotta meg, majd Rákosi György egyesületi titkár mondott ünnepi beszédet. Gondolatébresztő beszédében megemlékezett azokról is kiknek nyomán, a nagyszerű kórus hagyományokat követve, ma is működik és virágzik a dalkultúra e nemes ága.

Ezután Szász Zoltán református lelkész, rendezvényünk helyszínének biztosítója mondott köszöntőt.

Mindezek után a Tiszaföldvári Pedagógus Női Kar nagyszerű műsorát élvezhette a szépszámú közönség, akik olykor vastapssal jutalmazták az előadást.

A Zetelakai Éva Klub Női Énekkarának előadásában, Erdélyi népdalcsokrot hallhattunk, abszolút autentikus előadásban, mely szintén kiérdemelte a közönség vastapsát.

A Ceglédberceli Szent X. Pius énekkar, igazi örömzenével ajándékozta meg a közönséget, előadásuk alatt többször is kiérdemelve a hangos tetszésnyilvánítást és vastapsot. Változatos zenei stílusokkal, sokféle hangszeres kísérettel, szólóénekesekkel kápráztatták el a közönséget.

A Férfikórus a már megszokott magas színvonalú előadását utolsó fellépőként mutatta be. Széles palettán mutatta be zenei sokrétűségét, és szintén kiérdemelte a nagyérdemű közönség tetszését, amely olykor vastaps formájában nyilvánult meg.

Az előadások végén a baráti kórusok képviselői átadták ajándékaikat, majd a KÓTA JNSz. Megyei titkára adta át a KÓTA jubileumi emléklapját a kórusnak és a kórus karnagyának. Végül a jubiláló kórustagok kapták meg emléklapjaikat.

A hangverseny után a meghívott vendégek és a fellépő kórusok a városi Művelődési ház nagytermében baráti találkozó keretében, vacsora és hangulatos zene mellett ismerkedhettek és mulathattak.

Loading

Támogatóink

Fő támogatóink

Média támogatóink

Köszönjük adója 1%-át!

Köszönjük adója 1%-át!

Adószámunk: 18840272-1-16
Beszámolók
Hírlevél regisztráció
Ön is feliratkozhat a hírlevelekre:
Közelgő esemény
Most nincs közelgő esemény.
Nézz vissza legközelebb!