alapítva 1924

Az egyesület 2016 évi beszámolójának kivonata

Az Egyesület január 24-én megtartotta beszámoló és tisztújító közgyűlését, mely beszámoló kivonatát az alábbiak szerint tesszük közé:

Az egyesület jogi státusa annyiban változott, hogy bejegyzésre került, mint Előadói Művészeti Szervezet. Ennek köszönhetően, jogosultak leszünk a TAO támogatás igénybevételére.

Taglétszám jelenleg 28 fő. A év folyamán Dóró András barátunk a mennyei kórusba távozott. Év eleji toborzásunknak köszönhetően két fiatal basszussal bővült a kórus létszáma, majd év közben további 1 személy érkezett hozzánk.

SZAKMAI BESZÁMOLÓ

Gazdag évet zártunk. 21 alkalommal léptünk fel műsorainkkal összesen 6 helyszínen, közte 3 külföldi helyszínnel (mindhárom Krakkóban volt). Tiszaföldváron 9, Cserkeszőlőn 4, Martfűn 2, Szolnokon 2, és Ceglédbercelen 1 alkalommal

Sikerrel vettük fel a kapcsolatot Tiszaföldvár testvérvárosának, Melody Férfikórusával, ahol át is adtunk egy meghívást, az augusztusi rendezvényünkre. Egyúttal meghívtuk a női kórus küldöttségét is, egy esetleges kapcsolatfelvétel reményében. Meghívásunkat elfogadták és el is jöttek augusztusi rendezvényünkre, ahol egy emlékezetes műsorral mutatkoztak be. Ezzel hozzájárultunk a két testvérváros kulturális kapcsolatának kiszélesítéséhez. Még a krakkói út előtt sikerült minden kórustag részére 2 db címeres pólót beszerezni, ami egyfajta egységes megjelenést biztosít a kórus részére.
Ebben nagy segítséget nyújtott a BUNGE ZRT anyagi hozzájárulásával. Köszönet érte.

Részt vettünk városi ünnepségeken, Martfűn és helyben, más civil szervezet felkérésére annak rendezvényén, ünnepi koncerten. Megismételtük, a jószolgálati hangversenyt a Tiszaföldvári Idősek Otthonában, és a népszerű karácsonyi faluban is felléptünk. Gyászszertartásokon énekeltünk, és újfent mécsest gyújtottunk egykori kórustagjaink síremlékén.

Az írott sajtóban és az on-line felületeken keresztül igyekszünk folyamatosan jelen lenni. Az egyesület honlapján, és a Face-book – on, az aktuális eseményekről képek, rövid videókat jelentetünk meg. Ez nagyon fontos, hiszen a fiatalok elérésének egyik legjobb módja a NET.

Úgy érezzük, ez az év is sok szép élményt nyújtott a kórus hallgatóságának és minden tagjának.  Bátran állíthatjuk, hogy kórusunk minden alkalommal megállja a helyét, bárhová kapjon is meghívást, bármilyen alkalomból is lépünk fel. Városunk jó hírét, zenei kultúrájának egy részét elvisszük az ország szinte minden részérére, és a határaikon túl élő magyarság számára is. Tevékenységünkkel eleget teszünk az alapszabályunkban vállaltaknak, és a kapott támogatásokat is e célok megvalósítására használjuk fel, illetve tartalékoljuk nagyobb projectek finanszírozására.

Köszönet minden kórustagnak az aktív részvételért. Külön is szeretném megköszönni az egyesület tagsága és vezetése nevében Szabó Zsolt karnagy úrnak, aki immár 11. éve dirigálja kórusunkat, vesz részt aktívan a vezetőség munkájában. És Szabó Tímeának egész éves munkáját.

PÉNZÜGYI BESZÁMOLÓ

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki a Város Önkormányzatának, a Városi Művelődési Ház vezetőjének és munkatársainak, a gazdálkodóknak, vállalkozóknak, magán személyeknek, akik anyagi, tárgyi, és egyéb természetbeni hozzájárulásaikkal segítették az egyesület működését.

A benyújtott pályázatok egy kivétellel sikeresek voltak. Jelenleg 1 pályázat vár elszámolás elfogadására, és három frissen benyújtott pályázat vár elbírálásra.

Az adó 1% fogadására 2016 évben is jogosultak voltunk. Nagyon sokan ajánlották fel adójuk 1%-át az Egyesület részére. Hálás köszönet érte.

Az Egyesület bevételei (a 2015 évi maradvánnyal együtt) összesen: 3 340 588 Ft 

Az egyesület kiadásai 2016. évben összesen: 2 843 848 Ft  Záró egyenleg: 496 740 Ft

AZ EGYESÜLET 2017 ÉVI SZAKMAI és PÉNZÜGYI TERVEZETE

Ismét tervezzük egy toborzó megtartását – helyben és Martfűn – az előző évhez hasonlóan.
2017 évben is folytatni kívánjuk a hagyományokat. A városi rendezvények színesítését, más civil szervezetek felkéréseinek is szívesen teszünk eleget. A Cserkeszőlői Önkormányzat jelezte, hogy 2017-ben is számítanak együttműködésünkre, a 2016 évihez hasonlóan.
Május hónapban tervezzük az Egyesület Kulturális estjét megrendezni.
Több nagy projectünk lesz. Élő meghívásunk van Zetelakára, Mielecbe.
A testvérvárosi kapcsolatok terén, a Grafenbergi kapcsolatfelvétel 30. évfordulója alkalmából tervezett Tiszaföldvári rendezvények sorában vendégül látjuk a Frankónia Blaskapelle fúvós zenekart és kórust. Várható időpont, július vége.
Augusztusra tervezzük a szokásos Nemzetközi Kórushangversenyünket, melynek időzítése még egyeztetésre vár. A Városi Művelődési Ház által rendezett ünnepség sorozatba integráljuk majd. Szeretnénk kicsit tovább szépítgetni a próbatermet, és rendszerezni a relikviákat.

Pénzügyi terv 2017: Bevételek: 3 100 000    Ft                    Kiadások: 2 700 000 Ft  

Tisztújítás:

Az egyesület tagsága 2017 – 2019 évre, a jelenlegi vezetést pozícióiban megerősítve egyöntetűen szavazott. Így a következő ciklusban is Sipos Gábor elnök, Rákosi György titkár, Szabó Zsolt művészeti vezető, Bartos Gyula és Szicsek Ádám vezetőségi tagok fogják képviselni a férfikórust.

SG

Loading

Támogatóink

Fő támogatóink

Média támogatóink

Köszönjük adója 1%-át!

Köszönjük adója 1%-át!

Adószámunk: 18840272-1-16
Beszámolók
Hírlevél regisztráció
Ön is feliratkozhat a hírlevelekre:
Közelgő esemény
Most nincs közelgő esemény.
Nézz vissza legközelebb!