alapítva 1924

Füleki látogatás

Az idén 95 éves Füleki Pro Kultúra Férfikórus meghívására a Felvidéki Fülek városába látogattunk október 3-4-én.

A látogatás apropója, a hétvégére tervezett szüreti mulatság szolgált, ahol Férfikórusunk is fellépett a városi művelődési ház előtti rendezvényen, és az azt követő szüreti felvonuláson.

A városba érkezve Fülek polgármestere fogadta csapatunkat a Városházán, s köszöntője után röviden ismertette Fülek városának történelmét, majd a jelenre térve kaptunk tájékoztatást a város mindennapjairól, gondjairól, sikereiről, terveikről.

Ezután a „Magyar Házban” találkoztunk a füleki férfikórus tagjaival, ahol is régi ismerősökként köszöntöttük egymást, majd tartottunk közös próbát néhány dal erejéig.

Szombaton a város nevezetességeivel ismerkedtünk, megtekintettük a helyi Múzeumot és a várat, mely tövében épült a „Magyar Ház” is.

Vasárnap délelőtt a Somoskői vár várt ránk, melyet hősiesen „be is vettünk”, s gyönyörködtünk a nógrádi táj szépségeiben. Lefelé jövet egy tanösvényen tettük próbára kissé már fáradt tagjainkat, de a friss levegő, a hűsítő forrásvíz, és a táj szépsége feledtette a fáradtságot.

Kora délután, a már említett szüreti mulatság megnyitóján lépett fel kórusunk néhány dallal, majd közös énekléssel is szórakoztattuk a közönséget. A kis műsor után a szépszámú közönséggel együtt részt vettünk a szüreti felvonuláson, ami a Magyar Háznál ért véget.  Itt más fellépőkkel egyetemben a két férfikórus ismét fellépett közös énekléssel, majd vacsorát követően beszélgetéssel, nótázgatással múlattuk az időt.

És eljött a búcsúzás ideje. Elköszöntünk barátainktól azzal, hogy legközelebb Tiszaföldváron találkozunk 2017-ben.

Ez a látogatás nem jöhetett volna létre támogatóink nagylelkű adományai nélkül.
Köszönet érte valamennyi támogatónknak!

Loading

Támogatóink

Fő támogatóink

Média támogatóink

Köszönjük adója 1%-át!

Köszönjük adója 1%-át!

Adószámunk: 18840272-1-16
Beszámolók
Hírlevél regisztráció
Ön is feliratkozhat a hírlevelekre:
Közelgő esemény
Most nincs közelgő esemény.
Nézz vissza legközelebb!