alapítva 1924

Kórustalálkozó a 85 éves Mieleci Férfikórus Jubileumi ünnepén

Szeptember 14-16 napokban, a Mieleci Férfikórus meghívására Mielecbe utaztunk, a Mieleci Férfikórus 85 éves Jubileumi ünnepére. Nagy megtiszteltetésnek vettük, hogy e jeles ünnepen kórusunkat is meghívták.

Utunkra együtt utaztunk a Pedagógus Női kar tagjaival, akik szintén meghívást kaptak e jeles eseményre, az ottani Pedagógusok kórusától.

Mind a fogadtatás, mind az ott tartózkodás alatt tapasztalt szeret teljes barátkozás sok szép emléket adott, amiből táplálkozhatunk a jövő évi találkozásunkig.

Az ünnepi kóruson a Tiszaföldvári Pedagógus kar utolsó énekszámát követően, a földvári és a mieleci férfikórussal együttesen adta elő a Serenada című kórusművet, lengyel nyelven. Egészen kitűnően sikerült, és nagy sikert aratott.

Hasonló képpen a Férfikórus utolsó énekszáma után, a mieleci férfikórus tagjaival közösen énekeltünk egy vadász éneket, a Trabka Misliwska (ez magyarul van leírva) ami szintén nagyon jól sikerült.

A koncert utáni ünnepi vacsorán mind az öt résztvevő kórus, és a város kulturális vezetői  is részt vettek, ahol a kölcsönös köszöntés után fínom vacsora és jó hangulatú ismerkedés, barátkozás zajlott.
E köszöntő alkalmával átadtuk meghívásunkat a Tiszaföldvári Férfikórus 2019 évi 95 éves jubileumi kórusünnepe alkalmából, melyet nagy örömmel el is fogadtak.

Sokat énekeltünk együtt, főleg ismert slágereket, ki lengyel, ki angol, ki magyar nyelven, s olykor még táncra is perdültünk. Thallmayer Attila Gyöngyhajú lány című énekétől egyenesen elolvadt a közönség.

Vasárnap egy hatalmas és csodaszép katolikus templomban énekeltünk a szentmisén. A női kórus és a férfikórus is 3 – 3 egyházi témájú dalt énekelt, szebbé varázsolva az amúgy is meghatóan szép misét. Azt hiszem, ilyen lélekszámú közönség előtt még nem énekeltünk. Mindkét kórusnak nagy sikere volt.

És persze az előadások közötti időben részt vettünk egy mieleci városnézésen, valamint a helytörténeti és fotózási múzeumot is megtekintettük. A sok élményt a szemerkélő eső sem tudta elmosni.

A vasárnapi szentmise és az ebéd után elköszöntünk lengyel barátainktól, s haza indultunk, ahová szerencsésen meg is érkeztünk.

Képeket a linkre kattintva lehet megnézni

https://wicherski1.blogspot.wicherski1.blogspot.com/…/jubileusz-85-lecia-choru-meskiegocom/2018/09/jubileusz-85-lecia-choru-meskiego.html#more

Loading

Támogatóink

Fő támogatóink

Média támogatóink

Köszönjük adója 1%-át!

Köszönjük adója 1%-át!

Adószámunk: 18840272-1-16
Beszámolók
Hírlevél regisztráció
Ön is feliratkozhat a hírlevelekre:
Közelgő esemény
Most nincs közelgő esemény.
Nézz vissza legközelebb!