alapítva 1924

Tiszaföldvár – Grafenberg testvérvárosi találkozó

30 évvel ezelőtt találkozott először egy Grafenbergi kulturális közösség a Tiszaföldváriakkal, egy fúvósokból és egy táncosokból álló küldöttséggel. Egy esztendővel később, a két város nagy hagyományokkal bíró férfikórusai találkoztak, s hosszú időn keresztül ez volt az egyetlen kulturális kapcsolat a két város között. A testvérvárosi kapcsolatfelvétele után, a testvérvárosi alapítvány ápolta a két város kapcsolatát, szövődtek barátságok, s időnként találkozott a két kórus is.

Ennek a 30 évnek emlékére jött létre ez a testvérvárosi találkozó,  az MGV Frankónia fúvószenekara, a Vegyeskórus, és a Grafenbergi Magyar szekció,  a város néhány vezetőjének meghívásával.

29 -én, a délelőtti órákban érkeztek meg (néhányan már előző nap), és a szállás elfoglalása után, a Révai intézet vezetője, Szabó Mihály ismertette az intézet múltját, jelenét, és bemutatta a jövőképet is. A bemutatóban kitért arra is, hogy a kapott adományt hogyan használta fel az intézet. Ez egy fontos momentum volt, hiszen a Grafenbergi magyar szekció egyik fontos feladatának tartja, a Révai intézet támogatását.

A bemutató után a vendégeket Szicsek János fogadta a Szicsek Pálinkafőzdében. Szicsek János az egyik motorja a testvérvárosi kapcsolatnak. A pálinka kóstoló és a kétfogásos, nagyon finom ebéd elfogyasztása  után, a termál strandra igyekezett a csapat. Ott már javában folyt a Nyugdíjas Táncos Klub által szervezett egész délelőttöt betöltő program, melynek folytatásaként lépett fel a fúvós együttes, és a két kórus is. A tervezett időt kicsit túl lépve kezdtük a műsort, de a nagy melegben a közönség nagy része kitartott, s hálás tapssal köszönte meg a műsorszámokat.

A fellépések után, közös felvétel készült a vendégek és a vendéglátókkal.

Kis lazítás következett a strandon, majd vacsora a Révai intézetben, ahol a a Grafenbergi vendégeken kívül, a német szekció tagjai és hozzátartozók, támogatók is jelen voltak. Az éjszakába nyúló táncos mulatozás ismét közelebb hozta a jelenlévőket.

Vasárnap, reggelit követően, Nagy Ferenc vállalkozó lovas telepét látogatta meg a vendégsereg, ahol a sok szép ló mellett, kocsikázásra is volt lehetőségük. Köszönjük Nagy Ferencnek a lehetőséget.

Ebéd a múzeum udvaron, ahol Hegedűs István polgármester és „kuktái” főzték a finom babgulyást. Ebédet követően a múzeumban és a múzeum udvarán, kertjében telt az idő, egészen a vacsoráig.

A vacsora a művelődési házban volt, fúvós és kórus koncerttel egybekötve. A közel egy órás műsor jó hangulatot varázsolt a vacsorához. A vacsora után, a kölcsönös köszöntés és ajándékozást követően, még folyt a jókedvű beszélgetés.

Hétfőn reggel reggeli után indult útnak a vendégekkel a busz.

Loading

Támogatóink

Fő támogatóink

Média támogatóink

Köszönjük adója 1%-át!

Köszönjük adója 1%-át!

Adószámunk: 18840272-1-16
Beszámolók
Hírlevél regisztráció
Ön is feliratkozhat a hírlevelekre:
Közelgő esemény
Most nincs közelgő esemény.
Nézz vissza legközelebb!