Tiszaföldvári férfikórus

alapítva 1924

Sziasztok!!!

Sziasztok!

Van ez a jó kis pályázat, aminek a  kiírását jelen levél alább található, “A felhívás tervezetét itt éri el.” mondatban kék színnel jelölt részére klikkelve
feljön a kiírás teljes szövege.
Ötleteket várok tőletek, mire használhatnánk fel egy esetleges nyertes pályázat összegét.
Tudom, nem egyszerű a kérdés, de próbáljatok meg kreatívak lenni, kizárva azt, amire nem költenénk, és indokolva azt, amire szívesen költenénk.
Figyelembe kell venni, hogy beszerzéstől számított 5 évig használni kell a tárgyat, ingatlant, stb.
Hamarosan össze kell ülnie a vezetőségnek, az Ádám halála miatt keletkezett alapszabályi hiányosság kezelésére.
Április elejére gondoltam. Akár szombat délelőtti megvalósítás is lehet. Ahogy nektek jó. Ötleteket várok.
Lehetséges helyszínek: katolikus parókia, Szicsek pálinkafőzde, művház 2.emelet próbaterem. (ez utóbbi szombatra nem jó)
Én előkészítem a vezetőségi ülést, az éves beszámolót, a 2021-es tervezetet, és az alapszabály módosítást.
Ha mi mindent lerendezünk, akkor lehet majd a tagság elé vinni a beszámoló taggyűlésen az alapszabály módosítást.
Kérem, hogy mielőbb olvassátok el a pályázatot, és válaszoljatok ötleteitekkel.
Üdvözlettel
Gábor

— Eredeti üzenet —

Elküldve: 2021. március 20. 16:24
Tárgy : Értesítés – VÁROSI CIVIL ALAP pályázatról (2021) – hétfőn indul
Tisztelt Tiszaföldvári Férfikórus Egyesület!
Tisztelt Sipos Gábor!Tájékoztatjuk az alábbi aktuális pályázatról:

Akár 15 000 000 Ft támogatás is igényelhető alapítványok vagy egyesületek részére!

Városi CIVIL ALAP pályázat (2021) kiírása 2021. március 22-én, most hétfőn jelenik meg.
A felhívás tervezetét itt éri el.

Támogatható tevékenységek: Civil szervezetek

– ingatlanberuházási, felújítási támogatása: a maximálisan igényelhető összeg 8 000 000 Ft.
– gépjármű-beszerzési támogatása: a maximálisan igényelhető összeg 5 000 000 Ft.
– eszközbeszerzési támogatása: a maximálisan igényelhető összeg 4 000 000 Ft.
– programszervezési támogatása: a maximálisan igényelhető összeg 8 000 000 Ft.
– kommunikációs tevékenységének támogatása: a maximálisan igényelhető összeg 15 000 000 Ft.

Szicsek Ádám barátunk és dalostársunk temetése

Szicsek Ádám barátunkat és dalos-társunkat kísértük utolsó útjára február 19-én Tiszaföldváron.
Búcsú énekeinkkel a temetőben köszöntünk el nagyszerű barátunktól, zenész és énekestársunktól.

Hiába volt a temetés előtt egy rövid próba (tavaly szeptember óta először), a sokszor elcsukló hangok után csak kerestük a helyes hangokat. Nehéz volt így énekelni. Hiányzott a hangja a szólamból. Nagyon sokszor az ő hangja után “ment” a szólam, és most nem volt ott. Pótolhatatlan veszteség érte a kórust.

Nyugodj békében Barátunk. Dalainkban élsz velünk tovább.

Koncert a Homoki Jézus Szíve templomban Szent István napján.

Szép számú – majdnem telt házas – közönség előtt adtuk elő hangversenyünket, amit Szent István királyunk emlékezetére időzítettünk. A mintegy 40 perces előadás nagy tetszést váltott ki a nézők soraiban, több alkalommal is vastapssal fogadtak egy egy kórusművet. Az előadás végén pedig együtt énekelték velünk a Nélküled című dalt.

A videó elérhető a: https://drive.google.com/file/d/1njnHI4yp4Pl9sPAC3JIWGc4MOIQDhyNZ/view?ts=5f44d20f

url címen

Koncert a Szent Tamás templomban

Július 11-én 18 órától a martfűi Szent Tamás templomban adtunk koncertet, szép számú közönség előtt.

Vallásos és világi kórusműveket is előadtunk, valamennyit nagy taps köszöntötte.

A műsor szünetében dr Rácz Zsombor orgonazenéjével kápráztatta el a közönséget.

A koncert utolsó száma után véget nem érő taps követelte a ráadást, amit természetesen teljesítettünk.

A koncert után, a templom előtti téren egy kis frissítőre és beszélgetésre invitáltuk a közönséget.

A teljes videó megtekinthető a következő URL címen: https://drive.google.com/file/d/1VP2qDhwgNqLAEnEOO4D33H6w8Hsb4se0/view?ts=5f1d2831

Újra próbálunk!

A járványintézkedések enyhítésével egy időben mi is folytatjuk tevékenységünket.

A Református egyház imatermében találtunk alkalmas helyet, melyet az egyház rendelkezésünkre

bocsátott. Hálás köszönet érte.

26-tól, heti két alkalommal kedden és csütörtökön 18 órától 20 óráig tartanak a próbák.

Ha valaki szeretne csatlakozni hozzánk, szerettél várjuk az említett időben és helyen.

Toborzó előadások Tiszaföldváron és Martfűn

Február 20-án toborzó előadásokat tartottunk Tiszaföldváron a Hajnóczy gimnáziumban, valamint Martfűn, a Damjanich gimnáziumban. Köszönet a két iskola vezetőinek és szervező tanárainak a zökkenőmentes lebonyolításért.
Mindkét gimiben nagy volt az érdeklődés, és nem csak fiúk, de lányok is bejöttek szép számmal. Igyekeztünk előadásunkkal bemutatni, milyen stílusú kórusműveket énekelünk. Rövid bemutatkozás után Szabó Zsolt karnagy minden előadott kórusmű előtt röviden beszélt a szerzőről és a kórusműről.
A tetszésnyilvánítás nem csak a tapsban mutatkozott meg. Olykor velünk együtt énekeltek a diákok.
reméljük, néhány fiatalember kedvet kapott, hogy velünk énekeljen.

Sikeres pályázatok

A 2019 évi pályázataink közül kettő, míg a 2020-as évre eddig leadott kettő pályázat pozitív elbírálást kapott, minek köszönhetően anyagi helyzetünk megerősödött. Az eddig befolyt pályázati összegek 6 740 000 forint, mely összegből felújítjuk fellépő ruházatunkat, megvásároljuk a szükséges technikai eszközöket, fedezzük külföldi meghívásaink költségeit, és még tartalékolni is tudunk belőle.  Ha a TOP -os pályázatunk is beérik végre, azt mondhatjuk, itt a Kánaán.

Véget ért a Férfikórus jubileumi hete.

Véget ért a Tiszaföldvári Férfikórus, szeptember 10-től 15-ig tartó jubileumi hete.

Szeptember 10-én a Fotókiállítás megnyitójával kezdődött a Férfikórus 95 éves évfordulójára rendezett jubileumi hét. A Fotókiállításon az alapítóktól a jelenig közel 700 fotó egyidejű kiállításával igyekeztünk bemutatni a Férfikórus történetét az Iparos Dalkörtől a mai Férfikórusig. A kiállítást bárki szabadon megtekinthette a Művelődési ház nyitvatartási ideje alatt, egészen szeptember 14-én 14 óráig.
A kiállítás egyik „ékköve” az a tabló volt, amelyik 1925 szeptemberében készült, a Daloskör zászlóavató ünnepének alkalmából. És érdekessége az a hatalmas kivetítő volt, amelyiken a kiállítás képei pörögtek más képekkel és videókkal együtt.
Az emlékkönyvbe beírt vélemények alapján mindenkinek nagyon tetszett a kiállítás, ami további gyűjtésre ösztönöz, a 100. évforduló felé menet. A kiállítás végeztével valamennyi képet átadtuk a múzeumnak további felhasználásra, archiválásra. Köszönet mindazoknak, akik összegyűjtött fényképeiket megosztották velünk, még tartalmasabbá téve a gyűjteményt. Külön köszönet Gere Péter történész-muzeológusnak, aki rendelkezésünkre bocsátotta a múzeumban fellelhető fotókat, kordokumentumokat, és értékes tanulmányainak közzétételével megnyitotta a rendezvényt. A megnyitón jelenlévők egyik ámulatból a másikba estek a rengeteg új információtól.

Szeptember 13.án, pénteken fogadtuk külhonból és Németországból érkezett meghívott vendégeinket a Homoki intézetben, ahol kölcsönös üdvözlések után, jó zene mellett, közös vacsoránál emlékeztünk a korábbi találkozásaink történéseire.

14-én a vendégek egy része (a Zetelakaiak) piacolni ment, mert az a legutóbb is nagy sikere volt a programnak. És ha már arra jártak, összejött egy flash-mob is, melynek keretében a Havas hegyek című székely népdalt énekeltük. Meglepetésünkre a nóta végeztével egy kisebb csapat vett körül bennünket, akik árusként szintén Székelyföldről, Korondról jöttek Tiszaföldvárra, a piacra. A flash-mobot a neten már több, mint 18 ezer ember látta és lájkolta. Piacolás után a vendég kórusok megtekintették a Fotókiállítást, majd helyszíni próbát tartottak, az esti koncert előtt.
Délután, 16 órakor kezdődött a Jubileumi koncert, ahol öt kórus műsora töltötte ki a közel háromórás műsoridőt. A nézőtér tele volt, újabb székeket kellett bevinni a nézőtérre.

Rövid köszöntők után megkezdődött a koncert, ahol az eddig megszokott menetrendhez képest, valamennyi meghívott kórussal külön-külön is énekeltünk egy egy művet, s a legvégén még egyet, a kórusban valaha éneklő, és a koncertre ellátogató dalostársainkkal.
A tetszésnyilvánítás most is vastapsban mutatkozott meg. A közönség olykor felállva tapsolt.
Koncert végén a vendégkórusok köszöntötték a 95 éves Férfikórus aktív tagjait.

Koncertet követően jólesett a séta a Kossuth Lajos Általános Iskola tornacsarnokába, ahol már terített asztal fogadta vendégeinket, egy közös vacsora erejéig. A finom ételek után jó muzsika mellett folyt a diskurzus és természetesen táncra is perdültünk hamarosan. A jó hangulatú mulatozás közel éjfélig tartott. Vasárnapra közös programot sikerült összeállítani, ami a kiadós reggeli után egy borospince „elfoglalásával” kezdődött. Illési Sándor cserkeszőlői támogatónk kalauzolása mellett folyt a borkostoló, ami után dalra is fakadtak vendégeink. A gyönyörűen felújított borospincében mindenki nagyon jól érezte magát. Észre sem vettük, de már is ebédidő lett. Az ebédet már a földvári Művelődési házban költöttük el.
A fantasztikus finomságok elfogyasztása után barátaink egy része haza indult. Búcsúzás közben olykor könnyesek lettek a szemek, de az újra találkozás reményében váltunk el.
Zetelakai és Gräfenbergi barátainkkal pedig részt vettünk egy templom túrán, a Martfűi Szent Tamás templomban, Kovácsik Antal diakónus vezetésével, majd közös éneklés után a bátrabbak és kevésbé fáradtak még a toronyba is fellátogattak, hogy megcsodálhassák a csodás panorámát.

A templomtúra után Zetelakai barátainktól búcsút vettünk, és ők is elindultak Székelyföld felé.

Gräfenbergi barátainkkal még eltöltöttünk néhány vidám hangulatú órát, egy fantasztikus vacsora mellett, és hétfőn reggel búcsúztunk tőlük – ugyancsak könnyes szemekkel.

Végül, de nem utolsó sorban megköszönjük minden támogatónknak, hogy pénz és természetbeni adományaikkal segítették rendezvényünket sikerre vinni.

Támogatóink: Cserkeszőlő Önkormányzata, Illési Sándor, Beliczai László, Rákosi György, BUNGE Zrt., Sipos Gáborné, Kollár János, Csontos Gyula -Égbolt kft, Molnár János – MÖSZE kft, Farkas és Társai kft, Varga Sándor, Busi és Dorogi kft, Tóth Ferenc, Hegyes Bertalan – Terasz cukrászda Cibakháza, a Városi Művelődési Ház igazgatója és dolgozói, Nádi István, Gere Péter történész, Papp Zsuzsanna Italdiszkont áruháza, Szőlősi Jánosné, Halász István, Major Csaba, Szicsek János – Szicsek Pálinkafőzde, Barcza Gábor, Muzsai János, és Néposz Gyula, önkormányzati képviselők, Talmácsi Krisztián – Talmácsi Cukrászda Kunszentmárton, Földvár Sütő kft, Pedagógus Női Kar, és az Önkormányzat KHT munkatársai.

A jubileumi hétről készült képeket és videókat Facebook oldalunkon lehet megtekinteni. Néhány kép ízelítőül.

A

 

 

 

 

Felkérés közös produkcióra

Megtisztelő felkérés érkezett a Szolnoki Szinfonikus Zenekartól, augusztus végi bemutatón való közreműködésre.

Bár ilyen jellegű produkcióban még nem vettünk részt, és minden energiánkkal készülni fogunk a Férfikórus 95 éves jubileumi koncertére, úgy döntöttünk, részt veszünk ebben a monumentálisnak ígérkező produkcióban.

A kórus felkészülése helyben történik, majd néhány közös próba és főpróba után kerül sor a bemutatóra.

 

Kulturális Est 2019

A meghírdetett programra, a plakátokon, hírdetményeken meghatározott feltételekkel lehetett belépőjegyet vásárolni, ami várakozásainktól kissé elmaradt, de azért, nem volt kevés sem.

A terveknek megfelelő időben elkezdődött a zenés műsor. Rövid köszöntő és bevezető után, a Tiszaföldvári Pedagógus Női Kar (a Férfikórus testvérkórusa) mintegy 15 perces műsor adott, főként magyar nyelvű kórusművekből. Sikerüket a sok taps is jelezte. Köszönet a szép műsorért.

Ezt követően a Férfikórus műsora következett, melyben széles palettánk egy egy szeletét mutattuk be, 5 kórusmű előadásával.
Mindkét kórus műsorát vastapssal köszönte meg a hálás közönség, mely hosszú évek óta, újra és újra ellátogat műsorainkra, rendezvényeinkre.

Az előadások után vacsorával folytatódott a rendezvény, mely osztatlan sikert aratott

Vacsora alatt egy régi kórustagunk, Sülyi Károly énekelt magyar-nótákat, melynek szintén nagy sikere volt.
Vacsora után kis létszámú közönség és szakmai diskurzus folyt, ahol a kórustagokat lehetett kérdezni a kórus mindennapi életéről, jövőbeni terveinkről.

Ezt követően zenés, táncos mulatság folyt, ahol az Ábel Duó, a Férfikórus tagjaival kiegészülve szolgáltatta a zenét.

Mindig nagy várakozás előzi meg a tombola sorsolást, melyhez most is nagyon sok tárgy, csomag érkezett, a támogatóinktól. Magánszemélyék, vállalkozók járultak hozzá ezzel a Kulturális Est sikeréhez.

Hálás köszönet valamennyi támogatónak.

Subi Horgászbolt, Nagy Zoltán – Gigant Kft, Nyitrai Tibor Oázis ételbár, Kiss Mártonné Cuki söröző,        Kiss Ferenc – Park ABC, Lengyel István- Piactéri autósbolt, K & D kft, Olajfa Patika, Danku Csaba – Édesálom cukrászda, Murvai Katalin –  Murvai cukrászda, Hegyes Bertalan – Terasz cukrászda Cibakháza, Pápai János Italbolt, H Nagy István műszaki vizsgaállomás, Szabó Ferenc – Húsbolt,    Taverna  Étterem, Szőke József Állateledel üzlet, Bacsó Gumi kft., Rákosi Kornél RSZ Security kft              Mici-mackó bababolt, 100 forintos üzlet piactér, Bagdán Anikó Virág Világ , Holyba Julianna Tisza Csemege, Cseuz Zoltán  ev., Kovács Imréné ev., Krem Gábor és családja, Albán Pékség – Szántó Lajos mg. váll. Martfű, Almádi Emil és családja,  Cserkeszőlő Gyógyfürdő, Tiszaföldvár Strand és Kemping,            Téka ÁBC, Farkas Pékség Cibakháza, Lilla Papírbolt Martfű, Ibolya Virág és Ajándékbolt Martfű,    Goods Market Martfű, Főnix Gyógyszertár Martfű, Diana Gyógyszertár Martfű, Sipos Gáborné  Martfű                  Tiszaföldvári Református Nőszövetség , Tóth Ferenc  vállalkozó, Erdős Hanna alpolgármester                Hollóczki László – Cibakháza, Németh László és családja, Tóth Lajosné Tiszaföldvár, Páncél Ferencné      Rákosi Gergely és családja, Kávási Sándor és családja, Rákosi György és neje, Liska Péter és neje,  Bagdán Sándor Martfű, Vianzo Szerviz –Kocsis Zoltán Martfű, Bene Ferenc és családja, Borsos Ildikó virágüzlet Martfű, Pizza Start Tiszaföldvár, Ifj. Bartos Gyula és neje, Napsugár solárium, Kovácsik Antal és neje, Pete Gábor és neje, Ágoston Ferenc és családja, P & P kft., Beliczai László és neje, Boha Imre,        Sülyi Károly, Pálma Virág és Ajándék, Hegedűs István és neje, Jónás Csaba, Pedagógus Női Kar

Támogatóink

Fő támogatóink

Média támogatóink

Köszönjük adója 1%-át!

Köszönjük adója 1%-át!

Adószámunk: 18840272-1-16

Beszámolók

Hírlevél regisztráció

Ön is feliratkozhat a hírlevelekre:

Közelgő események